Voorbereidingen de ansichtkaart

volgens sommigen het leukste deel...

25 maart. Het laatste aftellen is inmiddels aan de gang. Nog 2 Ĺ dag werken, nog 4 nachten thuis slapen. Het gevoel van wegwezen, maar ook van achterlaten wordt steeds sterker. De mondhoeken staan permanent op pret, en het gesprek gaat eigenlijk anders meer over.

De boot is klaar, en ingeruimd. Ook de wasmand-oriŽntatie heeft geleid tot resultaat. Alleen de kleren en het eten nog. Ik heb alle nette werkkleren (op die paar voor deze week na) opgeborgen en alle boot- en vakantiekleren op grote stapels gelegd. Gaat alles mee of laat ik een deel achter?
Wietze moet er nog aan beginnen en dreigt alles wel mee te willen nemen...

Het weer wordt goed, zeggen de profeten. Alleen oost tot noordoosten wind is natuurlijk niks. Wordt het inderdaad IJmuiden uit op vrijdag? In ieder greview gaan de trossen los om een uur of 10, en dan zien we wel of we in het kanaal links of rechtsaf slaan...

Begin maart, het vertrek nadert... Op het werk begint het afbouwen.
Vorig jaar mei ben ik begonnen aan de conditie te werken. Dat was in de loop der jaren wat matig geworden. Dus, om te zorgen dat ik fit zou vertrekken, aan het trainen. Er zaten ook wat 'michelin bandjes' die er niet hoorden. Via Arie en Marianne bij Bofit terecht gekomen. Die heeft een mooi programma voor lopers, en geeft goede begeleiding. Erg motiverend, z'n loopgroep. Het gevolg is dat je vaker gaat, en meer doet dan je ooit in je eentje zou kunnen. De conditie is nu dacht ik weer redelijk op peil. Nog een paar keer. Wie weet ga ik het nog missen, en ga ik er mee door als we weer terug zijn.

Eind januari: Electronisch navigeren... zonder Menno was dat niet veel geworden. Menno, veel dank!!
2e hands kaarten (Admiralty uit de beroepsvaart) gekocht bij Wim Wielhouwer à 7 Euro (adres via Han Wever).
Hij had Zuid Finland voor ons.
Dhr. A. Kalkman doet ook in 2e hands kaarten (adres via sail.mail@12move.nl]) uit de beroepsvaart. Hij heeft Zweedse oostkust voor ons à 5 Euro.

Ook op jacht geweest naar een reddingvlot... Een van de (twee) vlotten van de Kotterklub is afgekeurd. Mijn reservering voor de huur gedurende het hele seizoen betekent op dat moment dat er voor de rest van de klub geen vlot beschikbaar is. Dat kan niet de bedoeling zijn... Dus gaan we toch op zoek.
Dhr Nanninga (Viking, Zwijndrecht) heeft voor ons genoteerd: 2e hands vlot, 6 pers, jacht gekeurd, kustvaart: waarschuwen als er een binnen is.
Dhr. Roggeveen van de firma Oceana heeft dezelfde notitie staan.
Wie weet wordt het wat...

Januari 2002: waterpomp gereviseerd. Wonder boven wonder is er nog een bedrijf dat de impellors voor de pomp nog gewoon in huis heeft. Kuil en Rottinghuis stuurt deze dingen uit voorraad toe. (Voor de liefhebber, het ging hier om een Ster SPD 1Ĺ")

Begin januari: de geluidsisolatie in de machinekamer aangebracht. Ben benieuwd of het wat doet...

In december de keuken geheel vernieuwd. Dat was toch al een achterstallig gebied, dus dit was een goede aanleiding om dat op orde te brengen.

Eind oktober: voorzichtig met 'het papierwerk' begonnen. Papieren naar ANWB opgestuurd, contact opgenomen met ambassades...

De boot is 23 oktober bij 'Vooruit" te Zaandam droog gezet. Schroef is verbreed en opgedikt door Jooren te Dordt. Trossen vanger (ring) rond de schroef is verwijderd. Afsluiters (koelwater, toilet) zijn vervangen. Taatspot van roer is vervangen. Nogal wat nagels opgelast. Een kleine dubbeling uitgevoerd.

Techniek aan boord verbeteren (m.n. licht accus aanbrengen, en bedrading machinekemer vervangen). Gerealiseerd: sept 2001

Naar Haarlem 12 – 14 oktober. Deze winter een aantal confort verbeteringen aanbrengen. O.a. re-fit van de keuken.

Hellingbeurt. Schroef aanpassen/verbeteren? (Waarschijnlijk hebben we nog een 'korschroef' die niet zo efficient voor 'toeren' is.) Afsraak: Vooruit te Zaandam, 23 oktober 2001

Een waslijst afwerken: Papieren, Kaarten (dank aan alle gulle gevers op 22 sept), etc. Dank aan Han en Roos voor het schrift om datgene waar je aan denkt onmiddelijk in kwijt te kunnen.